skrekas-grafeio
Να καταγράψουν άμεσα οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ τις εκτεταμένες ζημιές από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε εκ νέου τα ξημερώματα της Παρασκευής αγροτικές καλλιέργειες στα Τρίκαλα, ζήτησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

Με εντολή του κ. Σκρέκα, κλιμάκιο ελεγκτών του Οργανισμού μετέβη στις περιοχές των Δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας που επλήγησαν για δεύτερη φορά τις δύο τελευταίες εβδομάδες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών οι αγρότες θα πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις τους το ταχύτερο δυνατόν εντός της προθεσμίας των 15 ημερών, ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί γρήγορα η διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Ο Υφυπουργός ζήτησε επίσης πλήρη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις ανάγκες που υπάρχουν σε έργα βελτίωσης των υποδομών, προκειμένου να υλοποιηθούν χωρίς καθυστέρηση όλες οι αναγκαίες ενέργειες και να αποτραπούν καταστροφές από τυχόν υπερχειλίσεις ποταμών εφόσον συνεχισθούν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Με τις δέουσες τιμές, η Πιαλεία & ο Δ. Πύλης, γιόρτασαν τα 23α «Τσιαβαλιάρεια»

Σήμερα Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 & και ώρα 10:45π.μ. στην πλατεία της Τ.Κ. Πιαλείας, π…