vouleytes

«Ορόσημο της εξόδου από τα μνημόνια η μόνιμη ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις», κατά την κοινή δήλωση των βουλευτών Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή ακολουθεί αυτούσια παρακάτω…

«Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την οριστική και αμετάκλητη ακύρωση κάθε περικοπής στις συντάξεις σηματοδοτείται η πραγματική έξοδος της χώρας από τα μνημόνια. Με την διάταξη που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, όχι μόνο διατηρείται στο ακέραιο η προσωπική διαφορά στους παλιούς συνταξιούχους, αλλά προχωρούν και οι αυξήσεις στις πολύ χαμηλές συντάξεις, όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός και όπως προβλέπεται από το νέο πλαίσιο της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Η διαδικασία αυτή προχωρά ταυτόχρονα με την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος στο σύνολό του και πλέον το μόνο που έχουν να φοβούνται οι συνταξιούχοι είναι η απίθανη έλευση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία.

Στο ίδιο νομοσχέδιο όμως ολοκληρώνεται και μία πολύ σημαντική διαδικασία για την στέγαση της Αστυνομίας σε Πύλη & Φαρκαδόνα. Όπως προβλέπεται στο σχετικό άρθρο 81 του νομοσχεδίου με τίτλο “κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις”, περνούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα κτίρια των πρώην ειρηνοδικείων Φαρκαδόνας και Πύρρας, 800 τ.μ. και 1200 τ.μ. αντίστοιχα, για την οριστική επίλυση των προβλημάτων στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών των δήμων Πύλης & Φαρκαδόνας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να μάχεται και για τα δικαιώματα των συνταξιούχων, αλλά και για την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών και τη διασφάλιση οικονομιών κλίμακας σε ότι αφορά τις δημόσιες υποδομές και την ορθολογική αξιοποίησή τους. Τα μεγάλα πολιτικά στοιχήματα τώρα αφορούν στην ενίσχυση της εργασίας και στην ανασυγκρότηση της οικονομίας του τόπου, με την στήριξη του παραγωγικού ιστού και την δίκαιη ανάπτυξη για όλους».

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

 “Forest Park” στα Τρίκαλα;!  *  “ Έστι δε αρχή της λέξεως το ελληνίζειν” 

 Του Ηλία  Γιαννακόπουλου/Φ ι λ ο λ ό γ ο υ          “ Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική / το …