theogefiro

Ένα από τα σπάνια μνημεία της φύσης, το Θεογέφυρο, αποτελεί παρελθόν. Ο μοναδικός θησαυρός κι ένα από τα αξιοθέατα στην περιοχή της Ζίτσας, κατέρρευσε. Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο μηχανικών για την πρώτη αυτοψία, ενώ έχει σημάνει συναγερμός τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου όσο και στο Δήμο Ζίτσας.

Το «Θεογέφυρο» ήταν ένα τοξωτό πέτρινο γεφύρι με πλάτος 3 με 4 μέτρα και ύψος 20 μέτρα, που αποτελεί μοναδικό δημιούργημα της φύσης. Από κάτω του ρέει ο ορμητικός Καλαμάς, ο μεγαλύτερος ποταμός της Ηπείρου με μήκος 115 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, κάποια γυναίκα άφησε το νεογέννητο παιδί της και διέσχισε το ποτάμι, μέσω ξύλινης γέφυρας για να επισκεφτεί κοντινό μοναστήρι. Τότε, ξέσπασε καταιγίδα, ο ποταμός φούσκωσε και παρέσυρε την ξύλινη γέφυρα. Η γυναίκα παρακάλεσε τον Θεό να τη βοηθήσει να επιστρέψει εγκαίρως στο παιδί της για να το ταΐσει. Ξαφνικά, τα νερά υποχώρησαν και σχηματίστηκε γεφύρι, το οποίο ονομάστηκε από τους ντόπιους «γεφύρι του Θεού».

Σύμφωνα με έναν άλλο θρύλο, ένας βράχος αποκολλήθηκε ύστερα από σεισμό και σφήνωσε στο πιο στενό σημείο της χαράδρας, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί το πέτρινο γεφύρι.

epiruspost.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Αγρίνιο: Ξυλοδαρμός μεταξύ μαθητών σε δημοτικό σχολείο – Στο νοσοκομείο μια ανήλικη

(φωτό:EUROKINISSI) Στο νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα μεταφέρθηκε μια μαθήτρια δημοτικού στο…