Μανωλάκη-979x455

Τα Τρίκαλα, απέκτησαν το 1975 και τυπικά την πρώτη δημοτική σύμβουλο μετά από ένα τέταρτο περίπου αιώνος. Ενώπιον τον Νομάρχου κ. Παπαθανασίου ορκίστηκε χθες το πρωί ως Δημοτική Σύμβουλος η Όλγα Μανωλάκη οδοντίατρος, σύζυγος του παιδιάτρου Γ. Μανωλάκη, η οποία και καταλαμβάνει τη θέση του τέως Δημάρχου Ιωάν. Μάτη ο οποίος δεν απεδέχθη την εκλογή του σαν Δημοτικού Συμβούλου.

Ευθύς μετά την ορκωμοσία η Όλγα Μανωλάκη, γυναίκα με ευρεία μόρφωση και αντίληψη γύρω από τα κοινωνικά ζητήματα, αλλά και εξαιρετική επιστήμων, είχε την καλοσύνη να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα για τη νέα της κατάκτηση.

Στην ερώτηση πως αισθάνεται την πρώτη στιγμή μετά την ορκωμοσία που καθίσταται η πρώτη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων απάντησε:

—  Πρώτα-πρώτα αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κόσμο που μου χάρισε αυτή την συγκίνηση. Η συγκίνηση μου και τα αισθήματα μου είναι δεμένα αυτή τη στιγμή με τον κόσμο που με έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διαβεβαιώνω ότι και από την θέση που κατέχω θα είμαι δίπλα του για το καλό της πόλης.

— Μήπως σαν γυναίκα θα έχετε ειδικούς στόχους στο Δημοτικό Συμβούλιο;

—  Κατ’ αρχήν θέλω ή μάλλον επιθυμώ να σταθώ δίπλα σε όλα τα γυναικεία σωματεία -της πόλεως μας, τα όποια αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ύστερα ένα όνειρό μου απώτερο είναι να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και προς όλες τις κατευθύνσεις για την ίδρυση στην πόλη μας ενός βρεφικού σταθμού που θα εξυπηρετήσει όλες τις μητέρες. Αλλά και οι παιδικοί σταθμοί που υπάρχουν δεν είναι αρκετοί. Χρειάζεται ίσως να γίνει αναδιάρθρωση για να μπορεί να πάει ο καθένας το παιδί του. Στους παιδικούς σταθμούς πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά και του επιστήμονα και του εργάτη και του πλούσιου και του άπορου. Να ζήσουν όλα μαζί, και το ένα να επηρεάζει το άλλο προς το καλύτερο.

— Σαν γυναίκα αισθάνεστε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα που θα βρεθείτε μέσα σε 25 άλλους άνδρες;

—  Κανένα απολύτως πρόβλημα γιατί θα συνεργάζομαι με ανθρώπους με τούς όποιους ζω καθημερινά. Το μόνο πράγμα που δεν με απασχόλησε καθόλου είναι αυτό, γιατί άλλωστε είμαι εργαζόμενη γυναίκα και αυτό τα λέει όλα, νομίζω.

— Γενικότερα προβλήματα έχετε επισημάνει στην πόλη που θα μεταφέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο;

—  Είναι τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα. Η καθαριότητα πρώτα, το ποτάμι, τα ερείπια που μεταβάλλονται σε σκουπιδότοπους και για τα οποία κάτι πρέπει να γίνει. Είναι όμως προβλήματα που ενδιαφέρουν όλους κι’ όχι έμενα αποκλειστικά. Πάντως ιδιαίτερα για το ποτάμι έχω να πω ότι ή πρέπει ο Ληθαίος να καθαρισθεί και ν’ αξιοποιηθεί ή να κλείσει και να γίνει οχετός για να λυθεί και το πρόβλημα των αποχετεύσεων.

— Γιατί επιδιώξατε να εκλεγείτε Δημοτική Σύμβουλος;

— Είχα την επιθυμία να εργασθώ. Το ήθελα πολύ. Αν κάποιος μου ανέθεσε μια αποστολή θα την έφερα εις πέρας. Αν μου έδιναν πόστο θα εργασθώ. Δεν επήγα από φιλοδοξία στυγνή να πάρω αξιώματα. Ήθελα να προσφέρω στα Τρίκαλα την δεύτερη μου πατρίδα στην οποία ζω επί 23 χρόνια (Σ.Σ. η κ. Μανωλάκη κατάγεται εκ Κιλκίς.) Αν μου δώσουν πόστο, ή μάλλον αν μου αναθέσουν καθήκοντα θα εργασθώ. Πολύ φοβούμαι  όμως ότι δεν θα μου δοθούν πρωτοβουλίες. Φοβούμαι ότι θα μείνουμε διακοσμητικά στοιχεία για υπογραφές. Πράγμα που με τρομάζει. Δεν θέλω να είμαι διακοσμητικό στοιχείο, αλλά κάτι: ουσιαστικότερο, για ν’ ανταποκριθώ στις υποσχέσεις προς τους ψηφοφόρους. Αλλά το μέλλον θα δούμε ποιο ρόλο θα μάς επιφυλάξει.

Η ευχή μας είναι η πρώτη, Δημοτική Σύμβουλος να παίξει σημαντικό ρόλο για το καλό της πόλεως, στα πλαίσια της γενικότερης δημοτικής προσπάθειας.

Λ.

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης

Υ.Γ.: Η συνέντευξη έγινε από τον συνάδελφο Θύμιο Λώλη στα «Τρικαλινά Νέα» το 1975, μετά τις δημοτικές εκλογές.

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Την Μ. Τρίτη 30/4 η ειδική συνεδρίαση «Λογοδοσίας», για το ΔΣ Δ. Πύλης