Pyli Arxiki

Με τον Εσπερινό της Μ. Παρασκευής που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης εορτάστηκαν τα Άγια Πάθη του Χριστού, παρουσία αρκετών πιστών που προσήλθαν να προσκυνήσουν  τον Εσταυρωμένο.

Ενώ ακούστηκαν τα Εγκώμια που έψαλλαν οι ψάλτες και η χορωδία της Ενορίας του παραπάνω Ναού, Η Ζωή εν Τάφω,  Άξιον Εστί, Αι Γενεαί αι πάσαι…

Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της Πύλης παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες  που ταυτίστηκαν με το πνεύμα της ημέρας, κάτι που δεν πτόησε τον κόσμο να ακολουθήσει, δημιουργώντας μια μεγαλειώδη πομπή.

Παρευρέθηκαν  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αθανάσιος Κωστάκης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, Εκπρόσωπος του Α.Τ. Πύλης Υπαστυνόμος κ. Αλέξανδρος Πελτέκης, ο Προϊστάμενος του Π.Κ. Πύλης κ. Ιωάννης Τατσίνας, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Κων/νος Κρούπης.

Στο ίδιο κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, τελέστηκε & η ακολουθία του Επιταφίου στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Πιαλείας, όπου πλήθος πιστών συνέρρευσε για να παρακολουθήσει. Λόγω της βροχόπτωσης όμως η περιφορά του Επιταφίου δεν πραγματοποιήθηκε κατά την συνηθισμένη διαδρομή, αλλά & για λίγο, στον αύλειο χώρο του Ναού & στο εσωτερικό του.

Την ακολουθία του Επιταφίου στην Πιαλεία, παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, μετά της συζύγου του Μαρίας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νικ. Λεμονάς, καθώς & ο δημ. σύμβουλος κ. Δημ. Καλλαντζής.

 

Πύλη

Pyli (2)

Pyli (3)

Pyli (4)

Pyli (5)

Pyli (6)

Pyli (7)

 

Πιαλεία

1 a Pialeia

Pialeia (1)

Pialeia (2)

Pialeia (3)

Pialeia (4)

Pialeia (5)

Pialeia (6)

Pialeia (8)

Pialeia (9)

Pialeia (11)

Pialeia (12 b)

Pialeia (12)

 

 

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά

Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…