enthronisi Arxiki

Μια ιστορική ημέρα ξημέρωσε σήμερα για την Λάρισα, αφού πριν από λίγη ώρα, κλήρος και λαός, υποδέχτηκαν τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο νέος Ιεράρχης της Θεσσαλικής Μητρόπολης, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, κατέφτασε στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία, όπου εκεί τον υποδέχτηκαν δεκάδες Αρχιερείς που μετέβησαν στην πόλη της Λάρισας, καθώς οι αρχές του τόπου και εκατοντάδες πιστοί από ολόκληρη τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.

Αφού, ο κ. Ιερώνυμος, παρέλαβε την αρχιερατική ράβδο από τον τοποτηρητή Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ακολούθησε η προσφώνηση του Δημάρχου της πόλης κ. Απόστολου Καλογιάννη, ο οποίος, εκ μέρους όλων, τον καλωσόρισε στην πόλη της Λάρισας.

Στη συνέχεια, ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, κατευθύνθηκε με πομπή, προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου σύμφωνα με το τυπικό, ακολούθησε η τελετή της ενθρονίσεώς του.

Αμέσως μετά ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης, μετέβη στο μνήμα του μακαριστού προκατόχου του κ. Ιγνατίου, όπου τέλεσε τρισάγιο.

ORTHODOXIA.INFO: ΛΑΡΙΣΑ / Αναστάσιος Βόπης

enthronisi 1

enthronisi 3

enthronisi 4

enthronisi 5

enthronisi 12

enthronisi 13

enthronisi 23

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

 “Forest Park” στα Τρίκαλα;!  *  “ Έστι δε αρχή της λέξεως το ελληνίζειν” 

 Του Ηλία  Γιαννακόπουλου/Φ ι λ ο λ ό γ ο υ          “ Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική / το …