ωπαπ

ΠΟΙΗΣΗ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ Β. ΠΑΠΠΑ

Από τη συλλογή «Ακροθιγώς ζώμεν»

POETRY: VASSILIKI PAPPA Διαβάζει η ίδια η ποιήτρια

Πρόλογος Λευτέρη Β.Τζόκα Προέδρου Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών

Άξια Δημιουργός η κα Βασιλική Β.Παππά με ξεχωριστή ευαισθησία και απελευθερωμένη τη σκέψη της αναδεικνύεται στην καινούρια ποιητική συλλογή «Ακροθιγώς ζώμεν». Μεταφρασμένη στη Γαλλική γλώσσα από την κα Αναστασία Κόντσογλου δίνει τα στοιχεία με ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά.

Η ποίηση της κας Παππά με τον τίτλο αυτό μας θυμίζει πως ακριβώς ζώμεν. Χωρίς εμβάθυνση, επιδερμικά και επιπόλαια, γιατί έτσι είναι η εποχή μας. Πρέπει να συμπάσχουμε με τους ανθρώπους κι η αγάπη ν’ ανθίζει σ’ όλες τις αποχρώσεις. Ο ελεύθερος στίχος της ποιήτριας έχει τη δύναμη να μεταγγίζει την καρδιά της στην καρδιά μας!.. Ένας πνευματικός λειτουργός η ποιήτρια που καλλιεργεί ευσυνείδητα το χρέος και τοξεύει πραγματικά για τα μεγάλα.

Ο αναγνώστης εισάγεται αμέσως και τόσο λιτά κι αρητόρευτα στο κέντρο των γεγονότων. Οι λέξεις είναι ένα χάϊδεμα της ψυχής. Βλέπουμε τη σωστή τοποθέτηση αντίκρυ στα γεγονότα που μας ταλανίζουν. Τα ποιήματα είναι πηγαία στην έκφραση, με πλούσιο νόημα και εντονότατο προβληματισμό. Η ποιήτρια τολμάει να κοιτάξει μπροστά, να δει κατάματα τις πικρές αλήθειες της ζωής και να διατηρεί αισιοδοξία.

Όλη η καθαρότητα της σκέψης της που διαχνωτίζεται από μια φωτεινή αχλύ κι ευαισθησία για να δοθούν τα μηνύματα. Η ποιήτρια κα Βασιλική Β. Παππά έχει αγγελική φωνή και τρυφερό ονειρικό λόγο, που με την αμόλυντη όραση αναπνέει πάντα τη γύρη των λουλουδιών.

Στο βάθος θα δούμε ξεκάθαρα πως τα ποιήματα αρδεύονται από δημοτικά μοτίβα και ορθώνονται με τη δύναμη της ελεύθερης γραφής που έχει εσωτερική μουσική. Δυιλισμένα στην καθαρότητα του λόγου της περικλείουν ευγένεια, δεν βαρύνονται από ρευστές φλυαρίες και διαποτίζονται από κάποια γοητευτική γλαφυρότητα, την οποία δικαιώνει η καλλιεργημένη ποιητική γλώσσα της.

Γίναμε κοινωνοί του έργου της κας Παππά που συμπλήρωσε η προσφορά της, με ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα, που είναι συναρπαστικά κι άξια επαίνου!..

Λευτέρης Β. Τζόκας

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 5 εκατ. ευρώ στους παραποτάμους του Πηνειού στα Τρίκαλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέες παρεμβάσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία των παραποτάμων του Π…