IMG_4114

Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς, επιχειρείται ακόμα και αυτή την στιγμή(6:05μμ) σε περιοχές των τοπικών Κοινοτήτων Λιλής & Φήκης.

Συγκεκριμένα η φωτιά, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ξεκίνησε στις 3:οο περίπου το μεσημέρι, σε χορτολιβαδική κοινοτική έκταση της ΤΚ Λιλής και λόγω των μέτριας έντασης βορείων ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή, αυτή εξαπλώθηκε βορειοδυτικά έως τα όρια του Σκοπευτηρίου της Φήκης και νότια έως τα όρια του αναχώματος του Πορταϊκού ποταμού, καίγοντας στο διάβα της χορτολιβαδική έκταση με ξερόχορτα & θάμνους κυρίως (λυγαριές) σε εύρος 250 & άνω στρεμμάτων, προκαλώντας ζημιές και σε καρυδεώνα που βρισκόταν στην εν λόγω περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς προσέτρεξαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που αποτελούνταν από 2 αυτοκίνητα του ΠΚ Πύλης & δύο της ΠΥ Τρικάλων με δύναμη 12 περίπου ανδρών, που ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής, μόλις η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή.

Το μεγάλο στοίχημα για τους άνδρες της πυροσβεστικής, το οποίο στο τέλος κερδίθηκε, ήταν η ανάσχεση της φωτιάς βασικά προς δύο κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, τις εγκαταστάσεις  του  Σκοπευτηρίου, αλλά και σε αγροτικές καλλιέργειες με καλαμπόκια, που λόγω εποχής είναι και πολύ εύφλεκτα.

Στο έργο της κατάσβεσης συνεισφέρουν και 2 σκαπτικά μηχανήματα τα οποία το τμήμα Πολιτικής Προστασίας & ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Άρης Τζάνης, έριξαν στην μάχη με την φωτιά, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες & σβήνοντας εστίες φωτιάς, ρίπτοντας σε αυτές αδρανές υλικό από την διάνοιξη των ζωνών.

Η κατάσβεση συνεχίζεται έως αυτή την ώρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κερδίζουν τη μάχη με την φωτιά, καταφέρνοντας να την ελέγξουν αρκετά…

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε την κίνηση του προέδρου της Κοινότητας Φήκης κ. Γιώργου Βρατσίστα ο οποίος με αυταπάρνηση και χωρίς δεύτερη σκέψη, ρίχτηκε στη μάχη κατάσβεσης της φωτιάς και με δικό του μηχάνημα πέρασε στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, μέχρις ότου η φωτιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Το προανακριτικό έργο για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά, έχει αναλάβει το αρμόδιο τμήμα της ΠΥ Τρικάλων.

IMG_4096

IMG_4097

IMG_4099

IMG_4100

IMG_4102

IMG_4103

IMG_4104

IMG_4105

IMG_4106

IMG_4107

IMG_4108

IMG_4109

IMG_4112

IMG_4113

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…