Arxiki

Στο λαογραφικό Μουσείο Πιαλείας πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 6 Απριλίου, το επιμορφωτικό δίωρο με θέμα: : «Πάμε μουσείο; Παιδαγωγική και διδακτική αξιοποίηση των επισκέψεων», που αφορούσε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70(δασκάλους),  διθέσιων και άνω Σχολικών Μονάδων της 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας νομού Τρικάλων, με εισηγητή τον σχολικό σύμβουλο αυτής, κ. Απόστολο Σπαθή.

Ο κ. Σπαθής κατά την εισήγησή του, ανέλυσε τους τρεις βασικούς άξονες του θέματος, ήτοι: Α) Την προετοιμασία των μαθητών πριν από την επίσκεψη σε ένα Μουσείο. Β) Την επίσκεψη στο Μουσείο & Γ) Τις δραστηριότητες μετά την επίσκεψη των μαθητών στο Μουσείο.

Με το πέρας της εισήγησης του κ. Σπαθή, ακολούθησε περιήγηση των εκπαιδευτικών στο χώρο του Μουσείου, όπου είδαν & θαύμασαν από κοντά, μοναδικής λαογραφικής & ιστορικής σημασίας εκθέματα, που φιλοξενούνται σ’αυτό, ενώ τους δωρίθηκε από ένα βιβλίο του κ. Δημ. Παπαγιαννόπουλου με θέμα: «Το Σχολικό Λαογραφικό Μουσείο της Πιαλείας».

Το χθεσινό επιμορφωτικό δίωρο, τελούσε υπό την έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και ως εκ τούτου η συμμετοχή των εκπαιδευτικών (της 5ης Περιφέρειας) εθεωρείτο υποχρεωτική.

 

IMG_0457 IMG_0458 IMG_0459 IMG_0462 IMG_0464 IMG_0465 IMG_0467 IMG_0469 IMG_0470

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ δίπλα στα παιδιά και τους γονείς

Αγαπητοί γονείς, Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ, είναι στη ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουν για τις 26 δι…