Liksiarxeio

Σε παραγωγική λειτουργία τίθεται από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου το Μητρώο Πολιτών, το οποίο θα διασυνδέει 1.036 υπηρεσίες Ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες Δημοτολογίου καθώς και το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών.

Με αυτό το νέο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών αλλάζει ριζικά ο τρόπος οργάνωσης των στοιχείων αστικής και δημοτικής κατάστασης του πολίτη, απλουστεύονται οι διοικητικές διαδικασίες για την τήρηση, επεξεργασία και διάθεσή τους.

Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες τεχνικές εργασίες, θα υπάρξει  ολιγοήμερη προγραμματισμένη διακοπή των εργασιών ηλεκτρονικής καταχώρισης και επεξεργασίας στοιχείων δημοτολογίου/ληξιαρχείου, στις υπηρεσίες του Δημοτολογίου Πύλης από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου μέχρι 21 Ιανουαρίου και στις υπηρεσίες του Ληξιαρχείου του Δήμου Πύλης από την Τρίτη 16 Ιανουαρίου μέχρι και 21 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών δεν θα πραγματοποιείται καμία εγγραφή, διαγραφή, συμπλήρωση ή μεταβολή στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες και καμία σύνταξη ληξιαρχικής πράξης, παρά μόνο στα χειρόγραφα βιβλία κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης του ενδιαφερόμενου.

Καλούνται οι δημότες να επιδείξουν την ανάλογη υπομονή γιατί αυτό θα είναι πρόσκαιρο αλλά τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι περισσότερα.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…