Politiki Amyna (2)

Όπως πέρσι, έτσι & φέτος, πραγματοποιήθηκε με αμείωτο ενδιαφέρον, στην αίθουσα του Δ.Σ. Πύλης, με μέριμνα του Α.Τ. Πύλης… «Εκπαίδευση – Ενημέρωση σε θέματα Πολιτικής Άμυνας & έκτακτων αναγκών», σύμφωνα με τα ετήσια προγράμματα έτους 2018.

Την εκπαίδευση & παρουσίαση, πραγματοποίησε ο Ανθυπαστυνόμος  κ. Μιχάλης Μάστορας του Α.Τ. Πύλης.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι ήταν από τα δημοτικά διαμερίσματα Πύλης, Αγ. Βησσαρίωνα, Γόμφων, Παλ/ήρου, Πηγής, Λυγαριάς, Παραποτάμου, Βαλομανδρίου, Φήκης, Λιλής, Πιαλείας, Φιλύρας Μουριάς, Δροσερού, Κοτρωνίου & Ροπωτού, προσκλήθηκαν εγκαίρως προκειμένου να συμμετάσχουν στην εν λόγω ενημέρωση, η οποία προέβλεπε την εκπαίδευση προσωπικού άμαχου πληθυσμού, καθώς & προσωπικού τοπικών μονάδων Πολιτικής Άμυνας & το αντικείμενο της εκπαίδευσης περιελάμβανε τα παρακάτω:

  • Γενικά περί Πολιτικής Άμυνας
  • Βιοχημικός Πόλεμος
  • Μέτρα Προστασίας Άμαχου Πληθυσμού
  • Γενικά περί πυρκαγιών – Πυρόσβεση
  • Πρώτες Βοήθειες

Την θεωρητική & πρακτική εκπαίδευση σε θέματα πυρόσβεσης, πραγματοποίησε ο Υποπυραγός κ. Κων/νος Αυγέρης, ενώ την θεωρητική & πρακτική εκπαίδευση πρώτων βοηθειών ο Δ/ντής του Κ.Υ. Πύλης κ. Μιχάλης Βενιζέλος.

Οι εκπαιδευόμενοι απέκτησαν τις απαραίτητες εκείνες γνώσεις, γύρω από την οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας, εμπεδώνοντας ότι αυτή δεν είναι απαραίτητη μόνο σε μία εμπόλεμη κατάσταση, αλλά & σε καιρό ειρήνης, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, που προκύπτουν από απρόοπτα & αιφνίδια γεγονότα.

Επίσης πως οι γνώσεις αυτές είναι το ίδιο απαραίτητες για κάθε πολίτη & γενικά για όλο τον πληθυσμό, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση, καθώς & βοηθήσει άλλα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Politiki Amyna (1)

Politiki Amyna (3)

Politiki Amyna (4)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…