EVROS

Δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής από τους αστυνομικούς σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με την Ασφάλεια Διδυμοτείχου όπου κρατούνται οι δύο δημοσιογράφοι. Οπως μας ενημέρωσαν πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα ηλικίας 31 και 32 ετών. Θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας το πρωί που θα αποφασίσει για την τύχη τους. Ωστόσο, θεωρείται πιθανόν να αφεθούν ελεύθεροι.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου. Εκεί ισχυρίστηκαν ότι εργάζονται για το γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση τόσο του καναλιού που εργάζονται όσο και της γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και ποια ακριβώς είναι η κατηγορία.

iefimerida.gr 

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

 Ευχαριστήριο αλλά και μηνύματα, από τον Βασίλειο Αγγέλη… 

Έπειτα από τα τελικά επίσημα εκλογικά  αποτελέσματα των Περιφερειακών  εκλογών 2023 για τη…