maravas

Εντοπίζοντας το γεγονός της έλλειψης των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Πύλης & γνωρίζοντας την ανάγκη άθλησης των νέων και τα πολλαπλά οφέλη που απορρέουν από αυτή, ο Δήμαρχος Πύλης, κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, απέστειλε έγγραφο στον  Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και βέβαια πρώτα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη και στον αρμόδιο θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Ρεντζιά, με σκοπό τον προγραμματισμό και την κατασκευή ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ στον Δήμο Πύλης.

Μεταξύ των άλλων τονίζει τα εξής:

«……..  Ο Δήμος Πύλης του Νομού Τρικάλων, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι ένας Δήμος με δυναμική ανάπτυξης.

Ένας Δήμος της Δυτικής Θεσσαλίας, με έντονο το στοιχείο του πεδινού και του ορεινού όγκου.

Με αναπτυγμένο τον πρωτογενή τομέα, με τουριστικές υποδομές και με μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Ένας Δήμος με 15.000 κατοίκους, με ηλικιακές διαφοροποιήσεις, νέους και μεγαλύτερους.

Στον τομέα του Αθλητισμού υπάρχουν και δραστηριοποιούνται πολλοί Σύλλογοι και ομάδες. Παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, μαθητές των Γυμνασίων και του Λυκείου Πύλης και πλήθος ερασιτεχνικών ομάδων. Ομάδων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, Γυμναστικών Συλλόγων, Συλλόγων Ορειβασίας που έχουν να επιδείξουν αξιόλογες επιδόσεις.

Δυστυχώς  όμως είμαστε ο μοναδικός Δήμος του Νομού Τρικάλων και φοβάμαι και της Καρδίτσας που δεν έχουμε ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται δηλ. δυσκολία προσέλκυσης και άθλησης των νέων, μετακινήσεις αθλητών και γονέων Συλλόγων σε γειτονικούς Δήμους  σε μεγάλη απόσταση με έξοδα και κινδύνους.

Είναι ανάγκη, σε αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες προς τούτο Υπηρεσίες, να αναζητήσουμε και να εντάξουμε, με προγραμματική σύμβαση ή όποιο άλλο τρόπο κρίνεται πρόσφορο την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ.

Είναι για μας όνειρο πολλών δεκαετιών. Για τον Δήμο Πύλης το έργο αυτό  θα δώσει πνοή σε χιλιάδες παιδιά πολλών αθλημάτων και το σημαντικότερο είναι ότι, με τα ελάχιστα λειτουργικά του έξοδα θα λειτουργεί απρόσκοπτα προς όφελος του αθλητισμού.

Το αίτημά μας για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου είναι ομόφωνο των παρατάξεων και συνεπώς ολόκληρης της κοινωνίας του Δήμου Πύλης.

Από την πλευρά μας υπάρχουν τα δημοτικά ακίνητα και οι χώροι εκείνοι που είναι αναγκαίοι προς διάθεση για την κατασκευή του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ…….».

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Επιχειρούν παντού τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον καθαρισμό ποταμών, την ενίσχυση αναχωμάτων και την αποκατάσταση δικτύου 

Σε δεκάδες σημεία συνεχίζουν να επιχειρούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον…