dragasakis

“Το 2018 θα είναι έτος ανάκαμψης, αύξησης της απασχόλησης και απεμπλοκής από την επιτροπεία, αλλά και σκληρής δουλειάς για το έγκαιρο κλείσιμο των μνημονιακών εκκρεμοτήτων και τον σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στην ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «η ώρα της Ελληνικής οικονομίας».

Όπως τόνισε, η χώρα έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης, δημιουργούνται κάθε χρόνο 100 θέσεις εργασίας, τα «κόκκινα» δάνεια μειώνονται και η τρίτη αξιολόγηση κλείνει. Ακόμα, για την έξοδο στις αγορές, είπε ότι “η πρώτη έξοδος έγινε με επιτυχία και πιο σημαντικό είναι, ότι η ανταλλαγή παλαιών ομολόγων με νέα, έδειξε ότι οι επενδυτές εμπιστεύονται ήδη το κράτος μας, αν και η βιωσιμότητα της ανάπτυξης δεν είναι στο σημείο που θέλαμε”.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ ολοκληρώνεται τον Αύυγουστο 2018, αν και η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Από δω και πέρα πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε τα μανίκια και να εργαστούμε σκληρά για το καλό του τόπου.

Φίλοι και φίλες, Αγαπητοί συνδημότες, Αισθάνομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου την ανάγ…