IMG_5155

Ύστερα & από την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, για δεύτερη συνεχόμενη φορά & σε διάστημα δύο ημερών, δοκιμάζεται η κοινότητα της Πιαλείας, αυτή τη φορά με σοβαρά προβλήματα καθίζησης & κατολισθήσεων.

Συγκεκριμένα τα φαινόμενα ξεκίνησαν από χθες βράδυ Κυριακή, στην θέση «Αλπίνα», που βρίσκονται τα τελευταία σπίτια προς το βουνό, ενώ σήμερα το πρωί πήραν διαστάσεις, με τους κατοίκους & ιδιοκτήτες των οικιών να βλέπουν τη γη σιγά-σιγά να χάνεται κάτω από τα πόδια τους στο συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα μία οικία να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές(φωτό), ενώ δύο ακόμη παρακείμενες, να διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο, με τη μία εξ αυτών να έχει υποστεί ρωγμές μικρότερου μεγέθους & την τρίτη με ρωγμές στον αύλειο χώρο της.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού, συνδράμοντας στην εκκένωση της πρώτης οικίας, μεταφέροντας όσα πράγματα αξίας μπορούσαν να περισώσουν, ενώ δόθηκε εντολή στους ιδιοκτήτες & των τριών οικιών να τις εγκαταλείψουν.

Παράλληλα με την καθίζηση, σημειώθηκαν & κατολισθήσεις στα πρανή του παρακείμενου χειμάρρου, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν πλατάνια, τα οποία αποτελούσαν εκ του φυσικού, τοιχία αντιστήριξης στο επικλινές έδαφος της περιοχής.

Λόγω της καθίζησης του εδάφους διακόπηκε το πρωί η κυκλοφορία από τον συνοικισμό «Μακαβέλας» προς τις κτηνοτροφικές μονάδες, αλλά & από τη θέση «Αλπίνα» προς τη θέση «Τσαπούλια», με αποτέλεσμα την αποκοπή των κτηνοτρόφων από τις μονάδες τους. Προσωρινά μηχάνημα του Δήμου αποκατέστησε την κυκλοφορία, λόγω όμως της συνέχισης του φαινόμενου, υπήρξε επαναδιακοπή.

Κοντά στους πληγέντες εξ αρχής & ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ν. Λεμονάς, καθώς & ο Δήμαρχος Κ. Μαράβας, ο οποίος κάλεσε τους πληγέντες να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Δήμο η οποία θα προωθεί στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η διαδικασία των αποζημιώσεων στους πληγέντες με όλα τα υπόλοιπα που προβλέπονται εκ του νόμου σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στο σημείο προσέτρεξε & ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Μιχαλάκης, ο οποίος αύριο με μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας θα μεταβούν στην κατολισθείσα περιοχή, ώστε να εκτιμήσουν από κοντά το φαινόμενο, συντάσσοντας συγκεκριμένη αναφορά η ο οποία θα αποσταλεί στο ΚΕΔΕ.

 

IMG_5153 IMG_5154 IMG_5157 IMG_5158 IMG_5159 IMG_5160 IMG_5161 IMG_5162 IMG_5163 IMG_5164 IMG_5165 IMG_5166 IMG_5167 IMG_5168 pialeia 1 pialeia 2

Maravas

pialeia 4

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά

Comments are closed.

Check Also

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ένας δήμαρχος για το βιβλίο Γκίνες – Εκλέγεται χωρίς καμία ήττα από το 1994

Ξεκίνησε την διαδρομή του στην αυτοδιοίκηση το 1994 και από τότε δεν έχει χάσει καμία εκλο…