ellada-rosia

Διπλωματικές πηγές τόνισαν πως «ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι», ενώ συνέχισαν λέγοντας πως «οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα.

Προσέθεσαν πως «δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο. Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπουν τρίτες δυνάμεις από πίσω.

Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας».

Υπενθυμίζεται πως οι διπλωμάτες απελάθηκαν με την αιτιολογία ότι προσπάθησαν να αναμιχθούν στην συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Η απέλασή τους προκάλεσε την αντίδραση του Ρωσικού υπ. Εξωτερικών που κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για να του ανακοινώσει επί της ουσίας τα αντίποινα, κάνοντας λόγο για υποκινούμενη ενέργεια από τις ΗΠΑ.

newsit.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…