aerio

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ & ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Μετά από επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου Μουζακίου και Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κου Γιώργου Κωτσού , η περιοχή του Μουζακίου Καρδίτσας εντάχθηκε στο πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ 2018-2022, για την τροφοδότηση της με τη μέθοδο συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Αποτέλεσμα όλων των παρεμβάσεων ήταν ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λ. Μπακούρας και η Δ/ντρια Ανάπτυξης Δικτύου – Νέων συνδέσεων Θεσσαλίας κ. Ε. Καλογήρου, να ανακοινώσουν από το Δημαρχείο Μουζακίου την έναρξη της σχετικής διαδικασίας για την τροφοδότηση με φυσικό αέριο του Μουζακίου.

Για αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ιδιότητα μου ως Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας, εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου διότι προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην περιοχή της Θεσσαλίας το εγχείρημα του εφοδιασμού νοικοκυριών και επιχειρήσεων με μια οικονομική, πολυχρηστική και περιβαλλοντικά φιλική ενέργεια.

Ειδικά ως Δήμαρχος Μουζακίου εκφράζω την ικανοποίηση μου που ο Δήμος  Μουζακίου βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές του προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, που θα τροφοδοτηθούν με την μέθοδο του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG).

Στα πλαίσια των συζητήσεων επί τεχνικών και νομικών ζητημάτων που αφορούν την παροχή συμπιεσμένου φυσικού αερίου, εκφράστηκε η επιθυμία και από τον Δήμαρχο Πύλης Τρικάλων τον κ Μαράβα Κ., για την σύνδεση της περιοχής του.

Το πολύ θετικό της όλης προσπάθειας είναι πως δεν επιβαρύνονται οι περιφερειακοί Δήμοι και κατ’ επέκταση οι δημότες με επιπλέον κόστος για την διανομή φυσικού αερίου σε συμπιεσμένη μορφή, καθώς έχει προβλεφθεί ενιαία τιμή χρήσης για τους καταναλωτές (είτε αυτό παρέχεται συμπιεσμένο, η μέσω του υπάρχοντος δικτύου). Ήδη προγραμματίζουμε και τις απαραίτητες συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων του Δήμου με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για να οριστεί ο χώρος τοποθέτησης του σταθμού τροφοδότησης φυσικού αερίου. (CNG).

Προτάθηκε δε από κοινού με το Δήμαρχο Πύλης κ. Μαράβα, η δυνατότητα εγκατάστασης ενός ενιαίου σταθμού αποσυμπίεσης ώστε να εξυπηρετούνται από κοινού οι περιοχές του Μουζακίου και Πύλης λόγω της γειτνίασής τους.

Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω τον κομβικό ρόλο που έχει ο Δήμος Μουζακίου στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, καθώς αυτός αποτέλεσε το βαρόμετρο για την έγκριση του όλου εγχειρήματος της ενεργειακής αναβάθμισής της. Εξάλλου στόχος και επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Μουζακίου ήταν να αναδείξουμε το στρατηγικό του ρόλο, σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας, αθλητισμού κλπ.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Δήμου μας μετά την εγκατάσταση του φυσικού αερίου, θα καλύπτουν πλέον τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες τους με χαμηλό κόστος και θα αποκτήσουν την δυνατότητα σύγκλισης με τις προηγμένες πόλεις της χώρας μας και του εξωτερικού.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα για την αμέριστη βοήθειά του και την καθοριστική συμβολή του στην επίτευξη του όλου εγχειρήματος».

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Συνάντηση με Χρ. Μπλουγούρα στην Πύλη, το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλόγου Πύλης

  Συνάντηση  είχε το νέο Δ. Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Δήμου Πύλης  στα γραφεία του Συ…