Karaiskou Geor

Αγαπητοί Συνδημότες / Συνδημότισσες,  

Με σεβασμό και εκτίμηση απευθύνομαι σε όλους εσάς πρώτον για να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε κάθε φορά που θέτω τον εαυτό μου στην κρίση σας και δεύτερον για να απολογηθώ για όσα έπραξα από το πόστο της Δημοτικής Συμβούλου και της προέδρου του ΟΚΠΑΔ  που υπηρετώ τα δυο τελευταία χρόνια.

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Δήμος  μας γεωγραφικά  καλύπτει μια πολύ μεγάλη ανομοιόμορφη έκταση όσον αφορά τον συνδυασμό του κάμπου με τον ορεινό όγκο. Αυτό από μόνο του δημιουργεί προβλήματα γιατί οι ανάγκες είναι διαφορετικές και τα προβλήματα των δημοτών ποικίλα. Για το λόγο αυτό ως Δημοτική Αρχή προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε πρώτα μεταξύ μας ,μετά  με τα τοπικά  Συμβούλια και τους κατά τόπους φορείς που γνωρίζουν τις ανάγκες του τόπου τους αλλά και με τον κάθε δημότη ξεχωριστά σε συνδυασμό και με τη συμβολή του Δημάρχου, παλέψαμε να ανταποκριθούμε στα μέγιστα.

Σίγουρα δεν τα κάναμε όλα, σίγουρα υπάρχουν και δυσαρεστημένοι δημότες, σίγουρα χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για την υλοποίηση όλων των έργων που σχεδιάσαμε και τη λύση όλων των  προβλημάτων που μας θέσατε. Αλλά πιστεύω ότι πάντα με φιλότιμο και συνεργασία προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Βέβαια ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος, όπως άλλωστε και εγώ, γνωρίζουμε κύρια τις ανάγκες του τόπου μας και παλεύουμε γι΄αυτές .Έτσι  λοιπόν γνώριζα πολύ καλά ως κάτοικος της Πηγής, ότι το χωριό μου πονάει από δεκαετίες για μια Αίθουσα Συναθροίσεων και ότι η υλοποίησή της ήταν άκρως αναγκαία. Για τον λόγο αυτό μπήκε σε προτεραιότητα και σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση στους κατοίκους της Πηγής.

Επίσης η διαμόρφωση του κοινοτικού χώρου πίσω  από  το «Κονάκι του Δερβέναγα» ως Πάρκο Αναψυχής και Περιπάτου θεωρώ ότι είναι έργο πνοής. Ένας χώρος αναξιοποίητος μεταμορφώνεται και με την ολοκλήρωση του έργου δεν θα θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη εικόνα εγκατάλειψης. Η μελέτη προβλέπει  διάδρομο περιπάτου, δενδροφύτευση, φωτισμό, παγκάκια, παιδική χαρά και  ένα μικρό θεατράκι όπισθεν του κτηρίου, έτσι ώστε όλο το έργο να δέσει αρμονικά και με σεβασμό στην ιστορία του κονακίου. Το έργο ήδη υλοποιείται.  Παράλληλα συνεχίζονται οι επαφές που ξεκίνησαν εδώ και ένα χρόνο περίπου, με την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας η οποία εδρεύει στην πόλη του Βόλου, προκειμένου το κτήριο να ενταχθεί σε πρόγραμμα αναστήλωσης του Υπουργείου Πολιτισμού έτσι ώστε να παραδοθεί προς χρήση στο χωριό μας και όχι μόνο.

Επίσης μοναδικό, όχι μόνο για το δήμο Πύλης αλλά Πανελλήνια, είναι το Αθλητικό Κέντρο της Πηγής. Εκεί προχωρήσαμε στη νομιμοποίηση των κτηριακών εγκαταστάσεων  στη συντήρησή τους και την εγκατάσταση τριφασικού ρεύματος, έργο που μπορεί να μην είναι άμεσα ορατό, αλλά ήταν αναγκαίο για τη χρήση του χώρου και εκκρεμούσε χρόνια. Στο δάσος των «Σκαμνιών» δε, που κουβαλάει μια ιστορία 100 χρόνων τουλάχιστον, ξεκινήσαμε από πέρυσι να φυτεύουμε νέες σκαμνιές και συνεχίζουμε και τώρα προκειμένου να διατηρηθεί και να μπορέσουμε να καθαρίσουμε τα γερασμένα δέντρα.

Άμεσα θα ξεκινήσει και η πλακόστρωση των πεζοδρομίων από το κέντρο του χωριού και αμφοτερόπλευρα του κεντρικού δρόμου. Μικρές παρεμβάσεις συνεχίζουν να γίνονται με ασφαλτοστρώσεις, καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων, κοπή χόρτων πάντα σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο. Επίσης είμαστε σε αναμονή για την εγκατάσταση των στάσεων του αστικού ΚΤΕΛ που θα τοποθετηθούν όπου είναι αναγκαίο – ένα δίκαιο αίτημα των συγχωριανών μου.

Ως ΟΚΠΑΔ τώρα κληθήκαμε πρώτα από όλα να αποπληρώσουμε χρέος περίπου της τάξης των 120.000 χιλ. ευρώ που παραλάβαμε. Για κάποια από αυτά τα ποσά δεν υπήρχαν ούτε αποφάσεις, ούτε τιμολόγια με αποτέλεσμα δυστυχώς να υπάρχουν επαγγελματίες που χάσανε χρήματα καθώς δεν νομιμοποιούμασταν να πληρώσουμε αποφάσεις και υποσχέσεις του «ποδαριού». Σήμερα με περηφάνια δηλώνω ότι δεν χρωστάμε ενώ παράλληλα πραγματοποιήσαμε και σημαντικό κάναμε. Στην αρμοδιότητά μας ανήκουν επίσης οι παιδικοί σταθμοί (όπου ρίξαμε και το κύριο βάρος εύλογα πιστεύω)  τα ΚΑΠΗ και οι αθλητικοί χώροι. Κερδίσαμε πάλι την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών του Δήμου μας, που είχε χαθεί καθώς κάποιοι από αυτούς ήταν απλήρωτοι για διάστημα άνω του ενός έτους  ακόμη και για τα τρόφιμα των παιδιών στους σταθμούς.

Προχωρήσαμε στην επισκευή και συντήρηση κτηρίων, κυρίως στη Φήκη και στην Πύλη που τα προβλήματα ήταν τεράστια καθώς είχαν χρόνια να πραγματοποιηθούν έστω και τα στοιχειώδη έργα συντήρησης. Επισκευή στέγης, βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αλλαγή πορτών και παραθύρων σε αλουμίνια με προδιαγραφές που προβλέπονται από το νόμο, συντήρηση αύλειων χώρων  για την ασφάλεια των παιδιών, συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων, καταγραφή των ελλείψεων σε οικιακό εξοπλισμό και άμεση αποκατάσταση αυτών, είναι μερικές από τις υποχρεώσεις που καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας.

Επίσης καθιερώσαμε το θεσμό του  παιδιάτρου με συχνές επισκέψεις στο χώρο και επικοινωνία με τους γονείς, καλύπτοντας έτσι σημαντικές ανάγκες υγιεινής και φροντίδας. Βάλαμε μία τάξη αλλά δεν τελειώσαμε. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ακόμα πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα προκύψουν. Το βασικότερο όμως όλων, το οποίο καταφέραμε να επιτύχουμε είναι η νομιμοποίηση τόσο των κτηρίων που στεγάζονται οι παιδικοί σταθμοί, όσο και η άδειες λειτουργίας τους που δεν υπήρχαν.

Μια μεγάλη και χρονοβόρα προσπάθεια που με τη βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου καταγράφηκαν τα προβλήματα και στα τέσσερα κτήρια (βάση των ευρωπαϊκών απαιτήσεων) και έγινε μερική αποκατάσταση αυτών. Καθώς όμως το να γίνουν όλα, είναι χρονοβόρο αλλά και πολυδάπανο, κατατέθηκε πλήρης φάκελος, (όπως μας ζητήθηκε) στο υπουργείο Εσωτερικών και περιμένουμε χρηματοδότηση ύψους 200.000 χιλ. ευρώ για να συνεχίσουμε  την υλοποίηση του έργου.

Στα ΚΑΠΗ  υπήρχε η καλύτερη συνεργασία με τους προέδρους και όχι μόνο προκειμένου να λειτουργούν καλύπτοντας τις ανάγκες της τρίτης ηλικίας. Τα εξοπλίσαμε με ό,τι μας ζητήθηκε. Τραπεζοκαθίσματα, ηλεκτρικά είδη,  επισκευές κλπ. , αλλά και με την διοργάνωση εκδρομών και προγραμμάτων λουτροθεραπείας.

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις η παρέμβασή μας ήταν πιο περιορισμένη λόγω οικονομικών, αλλά και εκεί όλες οι ομάδες εξοπλίστηκαν με αθλητικό υλικό, όσο ο νόμος μας το επέτρεπε. Ήμασταν «παρών» σε αθλητικούς αγώνες όπως του παιδικού ποδοσφαίρου και των αγώνων στο αθλητικό κέντρο της Πηγής,  κατασκευάσαμε στέγαστρο στο γήπεδο της Πηγής και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε σε ό,τι μας ζητούσανε οι αθλητικές οργανώσεις του Δήμου.

Είναι δύσκολο να καταγράψω όσα θέλω να πω και κουραστικό για τον αναγνώστη γι΄αυτό σταματάω εδώ. Μαζί με το «Ευχαριστώ» μου για το χρόνο σας, δίνω και την υπόσχεση πως σε όποιο μετερίζι με θέσετε εσείς με την εμπιστοσύνη και την στήριξή σας θα είμαι πάντα «παρούσα» να αγωνίζομαι και να προσφέρω στον τόπο που ζω και αγαπώ τα μέγιστα των δυνατοτήτων μου.

Με Εκτίμηση

Η Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ Πύλης

Καραΐσκου Γεωργία

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Λουλούδια: Tips για την φύτευση και την φροντίδα τους

Σε ποιον δεν αρέσει ένας ανθισμένος κήπος ή ένα μπαλκόνι στολισμένο με γλάστρες όμορφων φυ…