Patsiouras Vasilis

 

«Αθόρυβα, όπως πάντα είμαι στην ζωή μου, αισθάνομαι έτοιμος να βοηθήσω τον κύριο Μαράβα να συνεχίσει το έργο του στην επόμενη τετραετία. Στην τετραετία του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ».

Το δικαιούται ο ίδιος, το χρειάζεται και ο Δήμος μας.

Θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία των συνδημοτών μου».

 Με αυτές του τις δηλώσεις ο Βασίλης Πατσιούρας, άπλωσε και έσφιξε το χέρι, πρώτα απ’ όλα στον άνθρωπο Κώστα και μετά στον πολιτικό Μαράβα, κάνοντας γνωστή την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πύλης και στην εκλογική Περιφέρεια της Δ.Ε. Πιαλείων, απ’ όπου έλκει την καταγωγή του και διαμένει μόνιμα.

 Άνθρωπος αυθεντικός, του μόχθου και της καθημερινότητας, με πολλά ένσημα φορτωμένα στην πλάτη από μικρή ηλικία, θεωρείται πλέον ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στον αγροκτηνοτροφικό τομέα, βάζει κι αυτός το δικό του λιθαράκι στην οικονομική ανάταση του τόπου, δραστηριοποιούμενος στην περιοχή που τον «γέννησε», την Πιαλεία και γενικότερα τον Δ. Πύλης.

 Στο πέρασμά του μέσα από πολλές και διαφορετικές επαγγελματικές «συμπληγάδες»,  απέχοντας μακράν πολιτικών, μίζερων αλχημειών, έχει μάθει να κοιτάει τον συνάνθρωπό του καθάρια και απευθείας στο μάτια, με ειλικρίνεια αλλά και σεβασμό για ό,τι αυτός πρεσβεύει και σκεπτόμενος διαφορετικά, αισθάνεται πραγματικά ελεύθερος, χωρίς να προσκολλάται στον διπλανό του επιζώντας υπόληψη και σεβασμό, τα οποία κερδίζει αβίαστα από την πορεία του απλά και μόνο στη ζωή και μπαίνει σε αυτό που λέγεται  «Τοπική Αυτοδιοίκηση» με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, ως αυθύπαρκτη «πολιτική» οντότητα και όχι ως αυτόκλητος υπερασπιστής κανενός, παρά μόνον του δίκαιου, του λογικού, του εφικτού.

 Όπως δηλώνει ο ίδιος…: «Η πολιτική για μένα, είτε με την στενά τοπική, είτε την ευρύτερη έννοιά της, δεν αποτελεί επάγγελμα, ελεεινό χασομέρι και μια απλή περιπέτεια σε μια δεδομένη ή ευκαιριακή χρονική στιγμή στη ζωή του καθενός μας. Αντιθέτως, είναι μια μια προσωπική επιλογή ύστερα από ώριμη σκέψη, που παράγει ευθύνη και ακεραιότητα απέναντι στον συνάνθρωπό μας, ο οποίος θα σε εμπιστευθεί, μέσω της ψήφου του, να δημιουργήσεις γι’ αυτόν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την καλυτέρευση της καθημερινότητάς του.

 Δεν θα διστάσω στην αυτοδιοικητική μου πορεία και από οποιαδήποτε θέση με «διατάξει» το εκλογικό Σώμα ως ταπεινό εντολοδόχο του, να συγκρουστώ με καθετί αντίθετο, υπερασπιζόμενος το δίκαιο, το λογικό, το εφικτό. Οι αγαστές προθέσεις για την επίτευξη των στόχων που θέτουμε, μπορεί να αποτελούν τον βατήρα ενός επιθυμητού αποτελέσματος, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό από μόνο του. Χρειάζεται επιπλέον «Αρετήν και Τόλμην», για καθετί ωραίο και τρανό, όπως πολύ σωστά είπε και ο μεγάλος μας ποιητής Ανδρέας Κάλβος.

 Θεωρώ επίσης, πως η σύνταξη προγράμματος με τις προτάσεις ενός συνδυασμού, δεν αποτελεί «Έκθεση Ιδεών» ελαφρά τη καρδία, αντιθέτως βαθειά γνώση πολλών και διαφορετικών πραγμάτων γύρω σου, αλλά και των βασικών αναγκών των ανθρώπων ενός τόπου και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και επικρατουσών συνθηκών αυτού.

 Η Πολιτική και η άσκηση Διοίκησης είναι υπέρτατη ευθύνη απέναντι στο κοινό καλό, την οποία εάν εξ αρχής δεν αναλογισθεί κανείς, εύκολα μπορεί μετατραπεί σε αμετροέπεια, που θα ξεγυμνώσει την ματαιοδοξία του, με αποτέλεσμα να χαρακτηρισθεί συν τοις άλλοις, αφελής και υπέρμετρα ουτοπιστής.

Θα ήθελα να ενημερώσω δια τούτου τους συνδημότες μου, πως σε αυτή την αυτοδιοικητική εκλογική διαδικασία δεν κατέρχομαι ως ένας αδίστακτος θηρευτής ψήφων, αλλά ως γνήσιος εκφραστής ιδεών και προτάσεων, νιώθοντας την ανάγκη να προσφέρω στον τόπο μου και τους ανθρώπους του, χωρίς ανταλλάγματα και προσωπικό όφελος, κάτι από αυτά που πρεσβεύω και θεωρώ, μαζί με την σύμφωνη γνώμη όλων, ότι θα προσφέρουν στο σύνολο των συνδημοτών μου καλύτερες προοπτικές και ποιότητα ζωής. 

Συν τοις άλλοις η απόφασή μου αυτή, αποτελεί και μια προσπάθεια που στοχεύει στην ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων συνδημοτών μου, ώστε να δουν την ενασχόληση με τα «Κοινά» και στην περίπτωσή μου την Τ.Α., ως Χρέος με συλλογική συμμετοχή, που μέσα από τα πεπραγμένα του ο καθένας, με ειλικρίνεια και ήθος, θα αφήσει ταυτόχρονα και μια υγιή διάδοχη κατάσταση για τους νέους μας.

 Καλώ λοιπόν όλους εκείνους τους συνδημότες μου, που συμφωνούν ή συμμερίζονται αυτές μου τις σκέψεις και απόψεις, να ταχθούν στο πλευρό μου, ώστε μετά την 26η του Μάη, ΜΑΖΙ να κάνουμε πράξη όλα αυτά τα απλά, αλλά σημαντικά καθημερινά ζητήματα, που θέλουμε, που έχουμε ανάγκη, που αξίζουμε πραγματικά ως Άνθρωποι!

 Για να πάψουμε απλά και μόνο να ονειρευόμαστε και να οραματιζόμαστεΉρθε ο καιρός για πράξεις»

 

Με τιμή…

PATSIAOURASCARD

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…