garlic

Ακόμη και αν δεν αντέχετε τη μυρωδιά του, υπάρχουν πραγματικά σοβαροί λόγοι για να τρώτε σκόρδο.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των επιπτώσεων των ασθενειών που προκαλούν προβλήματα μνήμης, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και η νόσος Πάρκινσον.

Μελέτη που παρουσιάστηκε το 2019 σε συνέδριο πειραματικής βιολογίας έδειξε ότι ένα παράγωγο της αλλισίνης, της οργανοθειικής ένωσης που απαντάται στο σκόρδο, και συγκεκριμένα η οργανοφωσφορική ένωση allyl sulfide, έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία του εγκεφάλου και του εντέρου. Συγκεκριμένα, φάνηκε ότι είναι αποτελεσματική στη βελτίωση της μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης μνήμης, αλλά και στη μείωση της φλεγμονής στο έντερο.

Αν και τα ευρήματα προέκυψαν από πειράματα σε ποντίκια που τους δόθηκαν από στόματος συμπληρώματα με την ένωση allyl sulfide, οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα οφέλη είναι ανάλογα και για τους ανθρώπους.

Εκτός από τα παραπάνω οφέλη, δείτε που αλλού βοηθά η τακτική κατανάλωση σκόρδου.

 Πηγή: onmed.gr, Medical Daily
Load More Related Articles
Load More In Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

5 μυστικά για τη φροντίδα της γαρυφαλλιάς

Η γαρυφαλλιά (ή δίανθος, γαριφαλιά) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πολυετή λουλούδια που συ…