arxiki

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, το έργο ύδρευσης για την ΤΚ Νεραϊδοχωρίου, εντάχθηκε στο  Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Θεσσαλίας 2014-20.

Το έργο συγκεκριμένα αφορούσε στην αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Νεραϊδοχωρίου του Δήμου Πύλης, εντός του οικισμού. Με την μελέτη που συντάχθηκε, προβλεπόταν η αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης με νέους αγωγούς πολυαιθυλενίου.

Η αναγκαιότητα του έργου προέκυψε από την αυξημένη ζήτηση για νερό ύδρευσης κατά του εαρινούς και καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά στο άνω τμήμα του οικισμού που πολλές φορές υπάρχει πρόβλημα επάρκειας του νερού, λόγω του πρώην ακτινικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού.

Κι ενώ το έργο έχει τελειώσει εδώ και οχτώ μήνες, ως γνωστόν από την ανάδοχη εταιρεία, δεν έχει παραδοθεί ολοκληρωμένα, καθώς από την σύμβαση προβλεπόταν, και η επούλωση των πληγών των εκσκαφικών έργων στα σημεία που αυτά γίνονταν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή οι δρόμοι να είναι σε άθλια κατάσταση, (που θυμίζουν περισσότερο κοίτες χειμάρρων) η οποία δημιουργεί σοβαρά ζητήματα προσβασιμότητας  επισκεπτών & κατοίκων στις οικίες τους, με το πρόβλημα να γίνεται ιδιαίτερα έντονο ιδίως κατά τις ημέρες με άσχημα καιρικά φαινόμενα.

Για το πρόβλημα , αλλά & την υποχρέωση να ολοκληρωθεί το έργο, έχει ενημερωθεί η ανάδοχος εταιρεία και μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύλης, κλιμάκιο της οποίας επισκέφθηκε τα προβληματικά σημεία & έλεγξε ιδίοις όμασι την κατάσταση. Ωστόσο οι  υπεύθυνοι της εταιρείας αδιαφορούν, εμπαίζοντας και δοκιμάζοντας τις αντοχές των κατοίκων, που βλέπουν τα αυτοκίνητά τους, αλλά & τους ίσιους να τσακίζονται καθημερινά στο ημιτελές έργο, που παραδόθηκε όπως ανέφερα πριν οχτώ μήνες.

Παρακαλώ προσωπικά τους εμπλεκόμενους για την άσχημη αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, άμεσα να περάσουν στην επίλυσή της, πριν υπάρξει κάποιο σοβαρό ατύχημα, που από τύχη έως αυτή την στιγμή δεν έχει συμβεί, ενώ η αντιαισθητική εικόνα που παρουσιάζεται δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με τον και ανά τη Ελλάδι γνωστό, τουριστικό χαρακτήρα του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, ντροπιάζοντας Περιφέρεια, Δήμο, Κοινότητα, αλλά & τους ίδιους τους κατοίκους.

Απόστολος Μαργαρίτης 

Πρόεδρος ΤΚ Νεραϊδοχωρίου

Neraidoxori (2)

Neraidoxori (3)

Neraidoxori (4)

Neraidoxori (5)

Neraidoxori (6)

Neraidoxori (7)

Neraidoxori (8)

Neraidoxori (9)

Neraidoxori (10)

Neraidoxori (11)

Neraidoxori (12)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…