Lagoi (6)

Παρελήφθησαν σήμερα από τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Θαν. Μανούρα και μέλη του Συλλόγου, τα ζεύγη λαγών (προσφορά της Ζ’ ΚΟΘ) προς εμπλουτισμό της κυνηγετικής του περιφέρειας.

Τα πέντε ζεύγη λαγών, αρχικά, θα φιλοξενηθούν στον πυρήνα εξοικείωσης του για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο, ώστε οι νεαροί λαγοί να εξοικειωθούν και εγκλιματιστούν σε συνθήκες φυσικού περιβάλλοντος και τέλος θα απελευθερωθούν στο κατά βάσιν φυσικό τους περιβάλλον και φυσικό τους βιότοπο και σύμφωνα πάντα με τις εγκεκριμένες μελέτες που έχουν γίνει από πλευράς του Δασαρχείου, για τον εμπλουτισμό των βιοτόπων.

Με την ενέργειά του αυτή ο Σύλλογος της Πύλης αποσκοπεί πρωτίστως στον εμπλουτισμό περιοχών με στελέχη στα οποία έχει διαπιστωθεί από μελέτες ότι υπάρχει μια κάποια έλλειψη, τον εγκλιματισμό αυτών στο φυσικό τους περιβάλλον και την δημιουργία αποικιών από νέα υγιή άτομα που θα δώσουν μια νέα δυναμική σε συγκεκριμένους και κατεξοχήν κυνηγότοπους, οι οποίοι θα πληρούν τις απαραίτητες προϋπόθεσις για τη νόμιμη άσκηση της θηρευτικής δραστηριότητος κάθε κυνηγετικού έτους, αλλά και την εξασφάλιση επίσης τέτοιων όρων και προϋποθέσεων για την άσκηση της θήρας, ώστε να εξασφαλίζεται πλήρως η διατήρηση της άγριας πανίδας τόσο των υπό απόλυτον προστασίαν τελούντων, όσον και των κατ’ αρχήν θηρεύσιμων ειδών.

Οσονούπω αναμένεται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης και η παραλαβή στελεχών ορεινής πέρδικας, για τους ίδιους  με τους ως άνω λόγους…

Lagoi (5)

Lagoi (4)

Lagoi (3)

Lagoi (2)

Lagoi (1)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πότε η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι

Η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι σας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε α…