sxoap

Ολοκληρώθηκαν και στάλθηκαν από την Δ/νση Πολ/μιας και Περ/ντος του Δήμου Πύλης στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας  αντίστοιχα οι φάκελοι των μελετών :

  • Το Β2 στάδιο της μελέτης  με τίτλο «Σχέδιο χωρικής & οικιστικής οργάνωσης ανοικτής πόλης (ΣΧΟΑΠ) Δήμου Πινδέων»

Μελέτη αναγκαία για την υλοποίηση του ΥΗΕ Μεσοχώρας σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας με θέμα «Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το έργο: Υδροηλεκτρολογικό Έργο (ΥΗΕ) Μεσοχώρας , στον ποταμό Αχελώο, Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων « της εταιρείας ΔΕΗ Α.Ε.

Η οποία  αναφέρει:

«Ειδικά πριν την έμφραξη της σήραγγάς εκτροπής στην βάση του φράγματος να έχουν υλοποιηθεί οι παρακάτω όροι:

4.3.1.10 Τροφοδότησης του ΣΧΟΑΠ Δήμου Πύλης με τα νέα δεδομένα και τελική έγκριση του αρμοδίως, με ενσωμάτωση του επανασχεδιασμού του οικισμού, με επέκταση των ορίων του, ενσωμάτωση του μη κατακλυζόμενου μέρους του, με τα τοπικό κέντρο σε προνομιούχα θέση, έτσι ώστε το μη κατακλυζόμενο τμήμα του υφιστάμενου οικισμού και η περιοχή επέκτασης-μετεγκατάστασης του οικισμού να αποτελούν ενιαία πολεοδομική ενότητα. Στο ΣΧΟΟΑΠ να λαμβάνεται πρόνοια  βελτίωσης των συνθηκών και των χρήσεων γης και στην ευρύτερη του οικισμού περιοχής πέριξ της λίμνης που θα διαμορφωθεί.

  • «Εκπόνηση πολεοδομικής μελέτης επέκτασης σχεδίου πόλης Τ.Κ. Πύλης»

Μελέτη που προβλέπεται στο ΓΠΣ Πύλης γίνεται ο καθορισμός  των οικοδομικών τετραγώνων ως  προς την δομή και την  µοροφή  τους καθώς και τυχόν δεσμεύσεις σε προκήπια και διαγράµµατα κάλυψης.  Καθορίζονται οι χρήσεις γης  σε  επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου και οι κοινωφελείς σε  επίπεδο οικοπέδου.  Καθορίζεται  η  γενική  διάταξη   των   κοινοχρήστων χώρων   και  προσδιορίζονται  οι κοινωφελείς λειτουργίες. Τέλος  εμφανίζεται η γενική διάταξη  των  οδικών δικτύων   (δομή  και ροές) καθώς και του δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων. Όσο αφορά  το   Πολεοδομικό – Ρυμοτομικό σχέδιο  για θεσμοθέτηση γίνεται καθορισμός στα κτηµατογραφικά διαγράμματα κοινοχρήστων  (συµπεριλαµβανοµένων   και των  πεζοδρόµων) και κοινωφελών χώρων, των όρων  δόμησης και  των ορίων τυχόν περιοχών ειδικής προστασίας.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

«Πορεία νίκης», έδειξε και η περιοδεία της Τρίτης, για τον Κώστα Μαράβα 

Συνέχεια στην πορεία της νίκης για τον Κώστα  Μαράβα και την Τρίτη από τα χωριά Πηγή, Λυγα…