Mix Agor

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Τρικάλων. Αντιπλημμυρική προστασία – Καθαρισμός κοίτης στους παραποτάμους του Πηνειού Ποταμού», προϋπολογισμού 5.010.000 ευρώ.

Το έργο υλοποιείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, του Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας προγραμματίζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους πολίτες της Θεσσαλίας.

Η Περιφέρεια παρεμβαίνει άμεσα στον καθαρισμό ρεμάτων και παρόχθιων περιοχών «θωρακίζοντας» τις περιουσίες των ανθρώπων και την παραγωγή από πλημμυρικά φαινόμενα. Τα έργα είναι τα μόνα που αποτυπώνουν την αλήθεια και είναι χρήσιμα για την κοινωνία. Με πυξίδα τον άνθρωπο υλοποιούμε και χρηματοδοτούμε έργα ουσίας για τον άνθρωπο, την παραγωγή και την ύπαιθρο».

Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών από τις πλημμύρες στην κοίτη των παραποτάμων του Πηνειού ποταμού, με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία των υποδομών και του περιβάλλοντος στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ήτοι προβλέπονται εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων στους ποταμούς:

  • Πορταϊκό μετά των παραποτάμων του Μπεντένη, Ανάποδο και Παλαιοπόταμο (Δήμοι Πύλης και Τρικκαίων), Ληθαίο μετά των παραποτάμων του Αγιαμονιώτη και Κουμέρκη (Δήμοι Καλαμπάκας και Τρικκαίων), Πάμισο (Δήμος Τρικκαίων), Κλεινοβίτη, Ίωνα, και Μαλακασιώτη (Δήμος Καλαμπάκας), Νεοχωρίτη, Μέγα και Ενιπέα (Δήμος Φαρκαδόνας).
Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Ε.Σ.Ε.: Μαραθώνιος Δημιουργικής Γραφής και Σεναρίου

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, προετοιμάζοντας τον εορτασμό της 35ης επετείου από τη σύστα…