opop (9)

Την περασμένη Κυριακή, ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης, πραγματοποίησε την πρώτη του ανάβαση για το 2020 στα αγαπημένα Άγραφα και πιο συγκεκριμένα στην κορυφή Καζάρμα με υψόμετρο 1.977 μέτρα!

Η εκκίνηση έγινε από το διάσελο του Αγίου Νικολάου όπου βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι. Εκεί συναντήσαμε και άλλους 2 ορειβάτες από τον Βόλο που είχανε διαφορετικό στόχο, την Καράβα με υψόμετρο 2.184 μέτρα, το ψηλότερο βουνό τον βορείων Αγράφων. Είχαμε ολιγόλεπτη συζήτηση για τον καιρό και στη συνέχεια ξεκινήσαμε και εμείς για τον προορισμό μας προς το πυροφυλάκιο της Καζάρμας.

Ο καιρός δεν μας έκανε τη χάρη γιατί επικρατούσε πολύ ομίχλη αλλά το καλό ήτανε ότι δεν είχε πολύ κρύο. Η διαδρομή ήταν σχετικά εύκολη και πολύ όμορφη με ελάχιστο χιόνι για την εποχή. Η ανάβαση μας πήρε σχεδόν 2 ώρες και η κατάβαση άλλο τόσο περίπου για μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων.

Όταν φτάσαμε στο πυροφυλάκιο καθίσαμε να φάμε το κολατσιό μας γρήγορα γρήγορα διότι άρχισε και φυσούσε πλέον κρύος αέρας. Αφού βγάλαμε και τις απαραίτητες φωτογραφίες πήραμε το δρόμο της επιστροφής προς το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Για τον Ο.Π.Ο.Π

Πάνος Ραμιώτης

opop (1)

opop (3)

opop (4)

opop (5)

opop (6)

opop (7)

opop (8)

opop (11)

opop (12)

opop (13)

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…