Arxiki

Στα Τρίκαλα βρίσκεται το διήμερο 5-6 Ιουλίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, όπου χθες Πέμπτη το απόγευμα στις 7:00 είχε συνάντηση στο Επιμελητήριο Τρικάλων με τον πρόεδρο & μέλη του Δ.Σ. αυτού, τον πρόεδρο ΕΒΕ Τρικάλων κ. Βαγγ. Αγγελάκη, παρουσία των τριών κυβερνητικών βουλευτών & του Δημάρχου Δ. Τρικκαίων, κατά την οποία ο κ. Γιαγιάκος έκανε μία σύντομη αναφορά για τις δράσεις & έργα του Επιμελητηρίου, θέτοντάς του ταυτόχρονα μια σειρά αιτημάτων για την στήριξη, από πλευράς Κυβέρνησης, της τοπικής Οικονομίας.

Εν συνεχεία ο κ. Χαρίτσης & στο Επιμελητήριο, συμμετείχε, ως κεντρικός ομιλητής, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με θέμα: «Η επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια για την αναπτυξιακή προοπτική».

Αλέξης Χαρίτσης…

  • Αντιμετωπίσαμε μία λογική της αντιπολίτευσης, που πρέσβευε την καταστροφολογία, η οποία δυσχέραινε την προσπάθειά μας
  • Ως Κυβέρνηση κάναμε το αυτονόητο…Εκπονήσαμε συγκεκριμένη αναπτυξιακή πολιτική
  • Η αντιμετώπιση του κράτους ως χώρος εξυπηρέτησης  πελατειακών συμφερόντων, έχει πλέον τελειώσει
  • Στοίχημά μας, η ενδυνάμωση της συλλογικής αυτοπεποίθησης των πολιτών

Ο κ. Χαρίτσης ξεκίνησε την ομιλία του με μια συνοπτική αναφορά των πεπραγμένων της Κυβέρνησης στα τελευταία τρία χρόνια, διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας τρία σημαντικά επιτεύγματα. 1) Την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που είχαν τεθεί 2) Την μείωση της ανεργίας κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες & 3) Την επαναφορά της Οικονομίας σε δημοσιονομικούς ρυθμούς (2,3%).

Έκανε επίσης λόγο για λαθεμένες  πρακτικές οικονομικής πολιτικής από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, που ήταν αυτές που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια, με αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλου μέρους του ΑΕΠ, που άγγιξε το 25% & την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, της τάξεως του 27%. Πρακτικές που στηρίχθηκαν σε ένα σαθρό αναπαραγωγικό σύστημα με κύρια χαρακτηριστικά τον υπερδανισμό, τις πολύ χαμηλές επενδύσεις στην τεχνολογία & την υποβάθμιση της εργασίας.

Κωδικοποιώντας την κατάσταση της σημερινής Οικονομίας, ύστερα από τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης συνόψισε στα εξής θετικά στοιχεία…:

  • Οριστική έξοδος από τα μνημόνια
  • ρύθμιση του χρέους
  • ταμειακά διαθέσιμα
  • δημιουργία προϋποθέσεων για στήριξη & παρεμβάσεις στο κοινωνικό Κράτος

Κατά τον κ. Χαρίτση, τέσσερα είναι τα στοιχεία εκείνα που στην θητεία της δούλεψε & θα συνεχίσει να δουλεύει η Κυβέρνηση, τα οποία δεν θα επιτρέψουν την επιστροφή σε φαινόμενα, πρακτικές & πολιτικές, που κυριάρχησαν τα προηγούμενα χρόνια & αποτέλεσαν τροχοπέδη στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας…:

  • Εκπόνηση στρατηγικής αναπτυξιακής πολιτικής, που ήταν το αποτέλεσμα μιας μακράς διαβούλευσης
  • Στήριξη της εργασίας με αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, με ταυτόχρονη αντιμετώπιση της αδήλωτης & υποδηλωμένης εργασίας
  • Στήριξη του κοινωνικού Κράτους & του Κράτους δικαίου, αλλά & η θεσμική θωράκιση αυτού
  • Αναβαθμισμένη, αξιακή εξωτερική πολιτική, η οποία θα καταστήσει τη χώρα ως μια ισχυρή δύναμη στην Ευρώπη & θα παρεμβαίνει σε όλα τα κεντρικά ζητήματα.

Τέλος, αναφερόμενος στη «Συμφωνία των Πρεσπών» είπε χαρακτηριστικά: «Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι, ορόσημο στην προσπάθεια αναβάθμισης της χώρας διεθνώς. Είναι μια συμφωνία δύσκολη, που επιτεύχθηκε μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση & δίνει λύσεις σε ένα ζήτημα το οποίο  απασχολούσε την διεθνή διπλωματία, αλλά & την ελληνική Οικονομία για δεκαετίες & διαμορφώνει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο η Ελλάδα γίνεται ένας παράγοντας σταθερότητας, αλλά & μια ηγετική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή». 

Οι συναντήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού, θα συνεχισθούν & σήμερα, με το πρόγραμμά του να έχει ως εξής:

09:30 –  Συνάντηση με τους Δημάρχους της ΠΕ Τρικάλων (τον Δήμαρχο  Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Δήμαρχο Καλαμπάκας, Χρήστο Σινάνη, τον Δήμαρχο Πύλης, Κωνσταντίνο Μαραβά και τον Δήμαρχο Φαρκαδόνος, Αθανάσιο Μεριβάκη)

11:00 – Συνάντηση με Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

13:15 – Επίσκεψη στο αποστακτήριο Τσιλιλή- Κ.ΤΣΙΛΙΛΗΣ Α.Ε

 14:30 – Επίσκεψη στη Βιομηχανία μπισκότων ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε.

 

DSC02710

DSC02711

DSC02716

DSC02717

DSC02719

DSC02720

DSC02721

DSC02722

DSC02723

DSC02724

DSC02725

DSC02726



 

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…