k1

Στους έξι ανέβηκε ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες τον νομό Χαλκιδικής.

Πρόκειται για μια 54χρονη γυναίκα η οποία καταπλακώθηκε από την σκεπή μια ταβέρνας στην περιοχή Νέα Πλάγια της Χαλκιδικής, όπως επίσης και ο γιος της.

Επίσης στην περιοχή Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής ένα δέντρο το οποίο έπεσε είχε σαν αποτέλεσμα να καταπλακώσει έναν 39χρονο άντρα Ρώσικης καταγωγής και τον δίχρονο γιο του, οι οποίοι και έχασαν τη ζωή τους.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι νεκροί είναι συνολικά έξι, οι άλλοι δύο είναι από τη Ζωσόπολη Χαλκιδικής όπου καταπλακώθηκε τροχόσπιτο από δέντρο.

Στο τροχόσπιτο έμενε μια οικογένεια Τσέχων και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν δύο ακόμα νεκροί. Στο περιστατικό της Νέα Νικομήδειας Ημαθίας δεν πιστεύεται ότι ο θάνατος ενός ηλικιωμένου έχει να κάνει με την κακοκαιρία αλλά με παθολογικά φαινόμενα…

Από την κακοκαιρία είχαμε και 30 τραυματίες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο κέντρο Υγείας των Νέων Μουδανιών.

Οι τοπικές Αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς υπάρχουν κι άλλα περιστατικά στα οποία ζητήθηκε συνδρομή πυροσβεστικής και αστυνομίας.

Πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι κατά την πτώση του στεγάστρου στα Νέα Πλάγια σημειώθηκαν και δύο τραυματισμοί θαμώνων του καταστήματος, ενώ σε ξενοδοχείο της Νέας Ποτίδαιας δένδρο καταπλάκωσε πατέρα και γιο, χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση για την τύχη των δύο ανδρών.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δένδρων και φερτών υλικών.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πριν από λίγο η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρεια Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έθεσαν σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έδωσε εντολή κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή.

Ζημιές και στο Αγιο Ορος

Στο έλεος της θεομηνίας είναι και το Αγιο Ορος. Από νωρίς το βράδυ άρχισε να βρέχει και οι αστραπές έπεφταν με αμείωτο ρυθμό.

Χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

Το κύμα του καύσωνα υποχωρεί με ισχυρές καταιγίδες που συνοδεύονται από ισχυρή χαλαζόπτωση και θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο της Αθήνας. H κακοκαιρία επιστρέφει αφού Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία, έχουν δεχθεί τα μεγαλύτερα πλήγματα, με καταστροφικές καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους 110 χλμ/ώρα.

Επιπροσθέτως, μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες στη Λάρισα, τον Έβρο και τη Ροδόπη, ενώ η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για τη σφοδρότητα των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη διάρκεια της νύχτας.

Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης πολίτης κατέγραψε την ώρα που κεραυνός πέφτει επάνω σε σπίτι!.

Η κακοκαιρία αυτή την ώρα κατευθύνεται προς τη Χαλκιδική, όπου χωρίς ρεύμα είναι οικισμοί στην Κασσάνδρα και στη Σιθωνία.

Ροδόπη: Η χαλαζόπτωση ισοπέδωσε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών

Στη Ροδόπη η κακοκαιρία ξερίζωσε δέντρα, ενώ πολλές ήταν και οι ζημιές που σημειώθηκαν στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Σύμφωνα με τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια:

«Η καταστροφή στη Ροδόπη από το χαλάζι είναι δυστυχώς πολύ μεγάλη. Και αυτό διότι για πρώτη φορά έπιασε τόσο μεγάλη έκταση και δεν ήταν απλώς τοπικά. Ταυτόχρονα στο μεγαλύτερο μέρος κατέστρεψε τα πάντα. Χάθηκαν πολλές χιλιάδες στρέμματα.

Αύριο μετά το πρώτο σοκ θα μπορέσουμε να κάνουμε και πιο ακριβή αποτίμηση. Από κάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες που έβγαλαν παραγωγοί. Επειδή και εμείς μόλις επιστρέψαμε από μια βόλτα στο νομό, ναι η ζημιά είναι τεράστια.

Όσοι παραγωγοί έχουν μόνο μερική ζημιά σε κάποια χωράφια καλό είναι αύριο κιόλας να έρθουν σε επαφή με τους γεωπόνους για να δουν τι μπορούν να κάνουν ώστε να σωθεί ό,τι σώζεται»

Πηγή: tilegrafimanews.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός: Πάμε μαζί να κάνουμε την Θεσσαλία τον τόπο που θέλουμε. Έχω καταλάβει τι πρέπει να αλλάξω(βίντεο)

Με μήνυμα προς όλες τις Θεσσαλές και όλους τους Θεσσαλούς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ε…