DEKO-AFTODIOIKISI

Πάνω από τις ΔΕΚΟ που παραπαίουν λόγω οικονομικής αιμορραγίας και τις ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου οι οποίες λυγίζουν στη διαρκώς αυξανόμενη πίεση της αγοράς απλώνει τη σκιά του το πρότζεκτ «αποδημοσιοποίηση», που θέτει σε τροχιά υλοποίησης η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το σκεπτικό του κυβερνητικού επιτελείου συνοψίζεται στη φράση «περισσότερη ευελιξία, γρήγορη προσαρμογή στις ανάγκες» και μπορεί στην παρούσα φάση να μη σηκώνεται η κουβέντα για άρση της μονιμότητας συνολικά στο Δημόσιο (αυτό θα απαιτούσε άλλωστε συνταγματική αναθεώρηση), ωστόσο ανοίγει καθαρά πεδίο για την εφαρμογή του προωθούμενου «μοντέλου ΔΕΗ» και σε άλλες ΑΕ με μέτοχο το Δημόσιο. Και ενδεχομένως δίνοντας μια ιδέα για το τι έρχεται, επαναλαμβάνουν εμφατικά μια λέξη-κλειδί: ανταγωνισμός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η κυβέρνηση προωθεί σε δημόσιες εταιρείες ένα ριζικά διαφορετικό καθεστώς πρόσληψης και αμοιβών των υπαλλήλων, που περιλαμβάνει όρους ιδιωτικού τομέα και εθελούσιες έξοδοι… α λα ΟΤΕ.

 Δείτε τον πίνακα που δημοσιεύουν «Τα Νέα»:

Πηγή: aftodioikisi.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…